Xamarin Live Player Çözümü
Bir önceki yazımızda yazdığımız kodların derlenebilmesi için emülatörlere ihtiyaç duyduğumuzu ancak bu noktada bazı problemler yaşayabildiğimizi söylemiştik. Bu yazımızda ise emülatör ihtiyacı olmadan Microsoftun sağladığı ek bir mobil yazılım sayesinde projelerimizi nasıl kolaylıkla test edebileceğimiz üzerinde duracağız. Ve bu hizmetin eksi ve artı yönlerini inceleyeceğiz.
Bunun için android ya da apple marketten Xamarin Live Player yazarak uygulamayı indirmemiz gerekmektedir. Bu programı telefonunuza kurduktan sonra Visual Studio da bulunan Live Player ı aşağıdaki resimdeki gibi seçin.
Live Player üstüne tıklandığında aşağıdaki gibi bir kare kod gelecektir. Telefonunuzdan Xamarin Live uygulamasını açarak Sağ alt kısımdaki PAİR LİVE PLAYER butonunu tıklayın ve çıkan ekrana bilgisayardaki kare kodu okutun.
Artık telefona bağlısınız ve xamarin ile geliştirdiğiniz kodları aynı ağa bağlı olmak kaydıyla rahatlıkla deneyebilirsiniz. Bu yöntem telefonu fiziksel bağlamaya göre oldukça hızlı çalışmaktadır. Böylece sürekli olarak yapılan değişikliklerde büyük bir hız avantajı sağlayacaktır.
Gelelim bu sistemin dez avantajlarına. Bu makalenin yazıldığı an itibarı ile bu program beta sürümündedir. Xamarin için yazdığınız bir çok projeyi sorunsuz çalıştıracaktır. Ancak bazı eksikleri bulunmaktadır. Bunlar:
- Tasarımsal olarak Tab page lerde tablar gösterilmemektedir.
- SQLite kullanılamamaktadır.
- Web servis kullanımında get metodu sorunsuz çalışmakta, ancak post metodunda json veri gönderilememektedir.
Bu gibi sorunlar ve benzeri eksiklikler olabilmektedir.
Sonuç olarak live player, yazılım denemelerini oldukça kolaylaştırmaktadır. Ancak yukarıdaki ve benzeri problemler çıkabileceğinin bilincinde olunarak eğer çalışmıyorsa live playerden kaynaklanıyor olabileceği akıllardan çıkarılmamalıdır. Yukarıdaki durumlarda da Telefonun kendisinin denenmesi durumunda Android Emülatör ihtiyacı olmadan rahatlıkla Xamarin kodlanarak android ortamında denenebilir.
Bu eğitimden sonra Açık Akademi sitesinden İlk 4 eğitimi takip edebilirsiniz. Bu eğitimlerde Xamarin nedir? cros platform nedir? Sayfa ve tasarım yapıları, kontroller, tablo yapıları ve SQLite kullanımı öğreneceksiniz. Çalışırken Eğer Live Player kullanacaksanız Sayfa yapılarında TabbedPage kısmında ve SQLite kısmında kendi fiziksel cihazınızı kullanmayı unutmayın. ilk 4 ders bittikten sonra Web servis haberleşmesi anlatılacaktır. Ancak orada sadece web servisin okunması kısmı mevcuttur. Bu eğitime şu linkten ya da youtube için şu linkten ulaşabilirsiniz.
Web Servisin oluşturulup nasıl okunacağı, telefon ile uzak yerlerdeki web servislerle haberleşmesi noktasında Bu makaleden bir sonraki makalenin takip edilmesi yararınıza olacaktır.
Bir Sonraki Makale için tıklayınız…